Nienke's recepten

donderdag 18 december 2014

Zuurkool ovenschotel met banaan en brie

Een heerlijk winters recept met een twist!

Benodigdheden:

- Zuurkool
- Aardappelen
- Gehakt
- Peper en zout
- 1 Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1 Banaan
- Brie
- Paneermeel

Er staan geen hoeveelheden bij, dit op inschatting voor het aantal personen voor wie je kookt. Voeg naar eigen inzicht ingrediƫnten toe!

Zo maak je het:

Kook de aardappelen en de zuurkool, liefst afzonderlijk van elkaar. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook en fruit ze aan in de pan. Doe er daarna het gehakt bij en rul deze gaar.

Verwarm de oven voor op ca. 180 graden. Stamp de aardappelen met zuurkool tot een stamppot. Vet een ovenschaal in, en doe het gehakt op de bodem zodra deze gaar is. Doe de helft van de zuurkool stamppot er op.

Daarna snij je de banaan aan plakjes en leg je dit op de stamppot met een aantal plakjes brie. Verdeel dit over de ovenschaal. Verdeel daarna de tweede helft van de zuurkool stamppot over de schaal. Tot slot bedek je de ovenschaal met een laagje paneermeel. Je kunt hier een beetje boter bij doen om een krokant korstje te krijgen. Zet de ovenschaal vervolgens ongeveer 40 Ć” 45 minuten in de oven.

Variatie tips:
- Doe door de zuurkool stamppot een handjevol (of twee) rozijnen.
- Gebruik geraspte kaas in plaats van paneermeel!
- Je kunt in plaats van aardappels koken ook verse voorverpakte aardappelpuree uit de koeling gebruiken. Is een stuk makkelijker.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten