Nienke's recepten

donderdag 13 december 2012

Pasta Pesto Perzikken



Pasta met pesto. Inmiddels een heel bekend recept, en je kunt er eindeloos mee variëren, zo ook deze!


Wat ben je nodig:


- Pasta (Farfalle)

- Groene pesto (Uit een potje of zelfgemaakt)

- Mozzarella

- Kipfilet

- 1 klein blikje perzikken

- Geroosterde pijnboomptjes




En zo maak je het:


Kook de Pasta. Bak intussen in een koekenpan de kipfilet aan met peper en zout. Je kunt ook andere kruiden gebruiken, het is maar net wat je zelf lekker vind. Als de kipfilet mooi goudbruin van kleur is doe je de gesneden perzikken er bij, die bak je even mee. Dan voeg je de pesto toe, je zorgt dat alle ingrediënten mooi in de pesto zitten. Voeg naar smaak peper en zout toe, en doe dan de pasta er bij. Roer alles goed door elkaar en doe dan de mozzarella er bij. Blijf de pasta verwarmen tot de mozzarella gesmolten is door de pasta. Doe op het bord de geroosterde pijboompitjes er over.


Tip:

Ga de mozzarella niet snijden. Je kunt hem veel makkelijker en beter boven de pan brokkelen. Mozzarella is niet gemaakt om te snijden. Gebruik als je het vinden kunt buffel mozzarella, die is veel smaakvoller. Je betaalt iets meer, maar dan heb je ook wat!


Je kunt ook wat plakjes serranoham over de pasta serveren, dat is een heel lekkere toevoeging en dat geeft je bord pasta gelijk wat meer jeu ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten