Een lekker fris en romig recept, die ook heel goed past als je bijvoorbeeld mee doet met de Weight Watchters!
Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
- Rijst
- 200gr kipfilet
- 80 ml kippenbouillon
- 1 Rode paprika
- 1 Ui
- Een klein blikje ananasblokjes, of verse ananas gesneden (gebruik dan ongeveer 1/3 van de ananas)
- 100 gr doperwten
- 1 el kerrie
- 100 gr creme Fraiche
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de kipfilet in blokjes, snipper de ui en snij de paprika in blokjes.
Verwarm de olijfolie in de pan, en bak hierin de kip met ui. Als dit begint te garen voeg je de paprika toe. Verhit dit bij elkaar nog ongeveer 5 minuten, blijf wel goed roeren en breng op smaak met peper en zout. Doe de doperwten erbij en de ananas. Verhit dit nog eens voor ca. 2 minuten. Voeg dan de bouillon toe, de creme fraiche en de kerriepoeder en roer dit allemaal goed door. Breng het geheel aan de kook en proef of het op smaak is, je kunt altijd wat extra peper, zout of kerrie toevoegen.
Serveer de kip kerrie met de rijst, eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten