Dit is een recept voor een goed vullende tomatensoep die op gure dagen prima als maaltijdsoep geserveerd kan worden! Als het buiten nat en koud is vind ik het altijd lekker om binnen aan een fijn soepje te zitten, jullie ook? En hoewel ik lange tijd helemaal niet dol was op tomatensoep vind ik dit wel echt een topper!
Nodig voor 4 personen:
- 1 sjalot
- 2 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- klein blikje tomatenpuree
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 groente bouillon blokje
- 700 ml water
- peper en zout
- 15 gram verse basilicum
- 250gr soepballetjes (liefst rundergehakt)
- 120gr pasta (volkoren of gewoon, ik gebruik graag farfalle)
- snufje gemalen chili
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Scheutje olie
Maken:
Versnipper de sjalot en de teentjes knoflook, en snij de bosuitjes in ringen. Haal de steeltjes van de basilicum en snij deze fijn. Verwarm een pan waar 2 liter in kan, met daarin een scheutje olie. Fruit de sjalot, bosuitjes, knoflook en kruiden aan in de pan. Als de sjalot glazig is voeg je de tomatenpuree toe en dit bak je even mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe, het water en de bouillon blokjes en breng dit aan de kook. Als het kookt voeg je de pasta en soepballetjes toe en laat het geheel koken tot de pasta en soepballetjes gaar zijn (ongeveer 10 minuten). Snij intussen de blaadjes van de basilicum fijn en voeg die toe vlak voor het opdienen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip:
Heb je (net als ik) een hekel aan knoflook snijden? Er zijn potjes met knoflookpasta te koop, hartstikke handig en net zo lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten