Nienke's recepten

zaterdag 5 januari 2013

Ovenschotel Curryaardappelen en Filodeeg

Ovenschotel met curry aardappelen, filodeeg en sesamzaadjes.

Wat ben je nodig:

- Rode currypasta
- Aardappelen
- Winterpeen
- Paprika (geel)
- Bloemkool (diepvries)
- Ui
- Knoflook
- Filodeeg
- Sesamzaadjes
- 2 eieren
- Peper, zout en pizzakruiden (of italiaanse)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de filodeeg en de bloemkool ontdooien. Kook de aardappelen gaar in water met daaraan toegevoegd 1 flinke eetlepel rode curry pasta. Snijd de groente in grove stukken. Snijd de knoflook fijn, en roerbak deze met de ui in een pan met olie. Wanneer de ui glazig wordt voeg je de winterpeen toe. Laat dit even roerbakken, winterpeen heeft een vrij lange garingstijd. Voeg daarna ook de gele paprika en de bloemkool toe. Als het geheel is roergebakken doe je dit in een ovenschotel. Giet de aardappelen af en doe ze bij de groente in de ovenschotel. Maak met een stamppot stamper de groente en aardappelen een beetje fijner. Niet helemaal fijnprakken! Kluts een ei, en giet deze over het geheel voor een beetje binding. Bestrooi de schotel met de kruiden, peper, zout en pizzakruiden. Pak daarna de blaadjes filodeeg, en bestrijk ze met een losgeklopt ei, en drapeer ze over het mengsel. Dit hoeft niet netjes te liggen. Integendeel, het ziet er mooier uit om ze losjes op de schaal te leggen. Doe als laatste de sesamzaadjes er over, en zet het geheel ongeveer 25 minuten in de oven.

Tip:

> Je kunt natuurlijk ook andere groentes gebruiken zoals broccoli en courgette. Het is maar net wat je lekker vind!
> Je kunt ook verse bloemkool gebruiken, alleen zul je deze eerst apart moeten blancheren voor je hem gaat roerbakken, anders wordt hij niet gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten