Een lekker winters runder stoofpotje met bier. En als je niet van bier houdt, niet erg, dan maak je hem zonder bier, of met een ingrediƫnt die je wel lekker vindt!
Benodigdheden:
750gr Runderriblappen
2 rode Uien
100ml Bier
200ml Runderbouillon
1 Grote Winterwortel
500gr aardappels
1 Hand Platte Peterselie
1 Teentje Knoflook
Peper en Zout
En zo maak je het:
Snijdt het vlees in blokjes en de rode uien in halve ringen. Snijdt het teentje knoflook in stukjes. Verhit een stoofpan en doe er ongeveer 2el olijfolie in. Bak de uien met de knoflook even aan en voeg het vlees toe. Doe er peper en zout bij. Bak het vlees rondom bruin aan. Doe dan de runderbouillon er bij met het bier. Brneg dit aan de kook, en doe dan de deksel op de pan. Laat het geheel ongeveer 1,5 uur koken. Rasp en snijdt de winterwortel in stukjes en de aardappels. Doe dit bij het vlees in de pan, en laat het nog ongeveer een half uur koken. Als het vlees 2 uur heeft opgestaan is het klaar. Schep als laatst de peterselie er door en klaar!
Variatie:
Je kunt het bier ook heel erg goed vervangen door 100ml kokosmelk. Of door 100ml rode wijn met een scheutje balsamico azijn. Er zijn genoeg variaties mogelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten