Dit ben je er voor nodig (voor 2. pers):
- 250 gr. kipfilet
- 1 courgette
- 1 grote ui
- 250gr champignons
- 150gr taugé
- 2 Paprika's, rood en geel
- 1 blokje groente bouillon
- Kruiden; Peper, zout en cajun kruiden
- Honig Roerbakmie
- Olijfolie
- Wokpan
Eventueel:
- Roze garnalen
- Kroepoek
Zo maak je het:
Snijd de kipfilet in blakjes. Doe ze in een kom met 3 eetlepels olijfolie, peper, en 2 theelepels cajunkruiden. Gebruik niet te veel zout, dit zit vaak ook al door de cajunkruiden. Snijd de overige groente ook in stukjes. Haal de zaadlijsten uit de courgette, deze wordt anders erg papperig. Los het bouillon blokje op in een halve liter heet water. Zet de wokpan aan, en laat deze goed warm worden. Doe de kipfilet er in. Deze hoeft alleen te garen, hij hoeft niet bruin te worden. Voeg vervolgens de ui toe en laat deze even mee roerbakken tot deze glazig wordt. Voeg daarna de rest van de groente toe, en roerbak het op hoog vuur. Wanneer de groente begint te garen zet je het vuur laag, en doe je de bouillon bij het geheel. Breng dit aan de kook, en laat het ongeveer 10 minuten koken. Doe daarna 1 kop roerbakmie bij het geheel, en laat deze 2 minuten mee koken. Als dat gedaan is, is je gerecht klaar! Schep het op het bord, en doe dan de garnaaltjes er over.
Tips:
> Emping Blado kroepoek of casave kroepoek is erg lekker bij dit gerecht.
> Varieer met groente, gebruik wat je lekker vind!
> Maak het een dag van te voren. De tweede dag is het namelijk nog lekkerder.
> Doe als je verkouden bent extra cajun kruiden in het gerecht, dit maakt de neus goed los.
> Als je van wat meer pit houdt, voeg dan een halve rode peper in ringetjes gesneden toe, of 1tl chili
Geen opmerkingen:
Een reactie posten