Nienke's recepten

donderdag 20 december 2012

Gegrilde groente schotel



Wederom een ontzettend makkelijk gerecht! Gegrilde groente uit de oven. Met lekkere verse groente en kruiden.


Wat ben je er voor nodig:


- Champignons (gewoon of kastanje)

- Winterwortel

- Courgette

- Rode ui

- Paprika geel en rood

- Knoflook

- Kruiden; Peper, Zout

- Verse Tijm en Rozemarijn

- Paprika poeder


Zo maak je het:


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de groente in grove stukken. Maak vooral de champignons niet te klein, door het grillen verliezen ze veel vocht, en er blijft anders niet zo veel van over, dat geldt overigens ook voor de courgette. Doe de gesneden groente in een ovenschaal, of als je hebt, een braadslee. Doe over het geheel olijfolie, met peper, zout en paprika kruiden. Ga dit lekker mengen met je handen. Zorg er voor dat alle groente goed bedekt zijn met de olie en kruiden. Doe her en der de teentjes knoflook er tussen en 1 takje rozemarijn en een paar takjes tijm. Zet het geheel ongeveer 45-50 min. in de oven.


Tip:

> Wil je eens helemaal lekker makkelijk, doe er gelijk krieltjes bij en doe er na 20 minuten in stukken gesneden chipolata worstjes bij en bak ze mee. Zo heb je een complete maaltijd op tafel met weinig moeite!

> Laat de takjes tijm en rozemarijn heel, dan kun je deze na het garen in de oven er makkelijk weer uit halen. Ze geven veel aroma en smaak af, maar zijn niet lekker om op te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten