Nienke's recepten

donderdag 27 december 2012

Ovenschotel met Asperges



Ontzettend makkelijk, lekker, maar vooral heel gezond recept! Eigengemaakte Tjap Tjoi.





Een ovenschotel met asperges. Erg lekker, en makkelijk als je gasten krijgt, je kunt hem van te voren al helemaal voorbereiden.


Dit ben je nodig:


- Asperges (liefst vers!) voorgekookt

- Krieltjes of aardappelpartjes voorgekookt

- Saus voor asperges

- Peterselie

- Peper en zout

- Hamreepjes

- Geraspte kaas

- Nootmuskaat


Zo maak je het:





Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal. Beleg de bodem met de voorgekookte aardappelpartjes. Bestrooi dit met peper en zout. Doe daarover de voorgekookte asperges. Halveer ze over de lengte. Het is het mooist om deze in een raster te leggen. Doe hierover de fijngehakte peterselie en daarover de hamreepjes. Maak de saus klaar en schenk deze over de ovenschotel. Bestrooi het geheel met een beetje nootmuskaat. Strooi als laatst de geraspte kaas over de ovenschotel en plaats hem ongeveer 50 min in het midden van de oven.


Tip:

- Je kunt niet het hele jaar verse asperges krijgen. Als je de schotel buiten het asperge seizoen wil maken kun je natuurlijk altijd asperges uit pot gebruiken. Deze zijn ook lekker in dit gerecht, en je kunt het vocht gebruiken voor de saus.

- Gebruik platte peterselie in plaats van krulpeterselie. Deze is smaakvoller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten